Get Adobe Flash player

 d1musik3d1

 

 

Norra Wadsbo Squaredancers är en ideell förening grundad 1995, som  f n  har ett 50 tal medlemmar. Verksamheten är förlagd till Mariestad/Töreboda med omnejd. I vår verksamhet ingår arrangemang som omfattar offentliga squaredancetillställningar, uppvisningar samt även kursverksamhet.

Squaredance är USA:s officiella folkdans och dansas av  miljoner människor över hela världen. Den har sitt ursprung i europeiska danser och fick sin modernare utformning under 1940-talet. Dansen är internationell och den utförs lika överallt i världen.

Square betyder kvadrat eller fyrkant. Dansens namn kommer av att utgångsläget är fyra par uppställda i en kvadrat. Dansarna utför sedan givna dansturer som bestäms av en  s k  Caller. Dansarna vet dock ej på förhand hur Callern kommer att kombinera turerna.

Musiken kan variera och är ofta mycket medryckande. den består av populär- och countrymusik, såväl gamla som nyare "hits". 

 

Välkommen även du att prova på en spännande och trevlig dansform som både skärper intellektet och ger dig kroppslig motion i en drogfri gemenskap. 

 

För närmare information kontakta:

Silvia Olsson-Schudel 

Tel. 073-026 38 77 

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bankgironummer till föreningen: 353-1332

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

group dance ani